);

(SEO) Zoekmachine optimalisatie

We willen allemaal meer bezoekers naar onze website krijgen. Dat begint met zoekmachine optimalisatie (seo): oftewel je website aanpassen om hoger in Google komen te staan. En dan vooral met bepaalde zoekwoorden. Zoekmachine optimalisatie (seo) is ontzettend belangrijk. Want ga eens na… Als jij een product of dienst zoekt, dan begint je zoektocht vaak met een zoekmachine als Google, toch? Online succes valt of staat dus met goede vindbaarheid. 

Goed gevonden worden in zoekmachines gaat helaas niet zomaar. Jouw website moet ontzettend relevant zijn. Er moet bruikbare informatie op staan. En daarnaast moet je er continu activiteiten voor uitvoeren: jouw websiteteksten optimaliseren, zoekwoorden plaatsen op de juiste plekken, interne én externe links op je website zetten. Alles om Google te laten zien dat juist jouw website interessant is voor die ene zoekopdracht. 

Zoekmachine optimalisatie is best een mysterieus onderwerp. Je website wordt door zoekmachines beoordeeld op verschillende meetpunten (algorithms). Ze kijken dan vooral naar hoe makkelijk jouw website leesbaar is voor zoekmachines. Want die lezen heel anders dan mensen. Het zijn namelijk robots. Niet alle meetpunten zijn bekend, maar wel veel. Als we jouw website optimaliseren aan de hand van al deze punten, krijgt je website een enorme boost. Maar let op: het is belangrijk om je website optimalisatie te zien als een ongoing process. Want algoritmes veranderen continu. 

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *